ACTIE: 
23 juli 2024
: Gratis verzending en 10% korting met code: SLAAP10

Nachtrust verbeteren? Het perfecte matras en slaapmasker voor ultieme nachtrust

2 januari 2024

Nachtrust: we weten allemaal hoe belangrijk dat voor ons lichaam is. Het zorgt ervoor dat ons lichaam weer kan opladen met energie en dat we ons van de vorige dag kunnen herstellen. Helaas is een goede nachtrust niet voor iedereen normaal. Als jij hier ook weleens last van hebt, kan de onderstaande droomcombinatie jou wellicht daarbij helpen: het perfecte matras en een slaapmasker. Waarom dat kan werken, zetten we hieronder voor je op een rij.

Een slaapmasker: de voordelen

Heb je weleens overwogen om een slaapmasker te dragen als je graag in slaap wil komen? Een slaapmasker kan namelijk meerdere voordelen opleveren. Met een slaapmasker zorg je er namelijk voor dat alles om je heen donker wordt, en je daardoor wel misschien sneller en beter in slaap kunt komen. Ideaal op een zomerse dag waar het op een dag gauw licht wordt, of als je geen verduisterende gordijnen hebt en de lantaarnpalen in je slaapkamer blijven branden. Een slaapmasker zorgt er namelijk voor dat dit licht niet meer in je ogen schijnt. Daarnaast zorgt een slaapmasker ervoor dat er druk op je ogen komt en je daardoor beter kunt ontspannen.

De voordelen van het perfecte matras

Een goed matras is het tweede belangrijke punt voor een goede nachtrust. Op een goed matras kun je niet alleen lekker liggen, het levert ook nog andere voordelen op. Zo kan een goed matras ook het lichaam ondersteunen: een slecht matras kan namelijk juist het lichaam klachten geven. Ook bestaan er matrassen die allergievrij zijn: voor de mensen met een allergie is dat ideaal. Bovendien zorgt het perfecte matras er ook voor dat het matras goed geventileerd wordt. 

Ben je nog op zoek naar het perfecte matras? Dan kun je overwegen om een aanpasbaar matras aan te schaffen. Deze kun je namelijk aanpassen op bijvoorbeeld de hardheid van het matras, of de zoneverdeling van het matras. Zo kun je het matras helemaal vormen naar jouw wensen, zodat jouw lichaam op de meest comfortabele manier kan liggen.

Slaapmasker en een goed matras: de perfecte combi

Heb je het matras al gevonden, dat past bij jouw lichaam? Dan kun je gaan genieten van een heerlijke nachtrust. Je maakt het overigens nóg beter als je een slaapmasker draagt. Een goed matras en een slaapmasker is immers de perfecte combinatie, aangezien je op deze manier nog lekkerder, beter en dieper kunt slapen. 

Nog meer tips voor een verbeterde nachtrust

Een goed matras en een slaapmasker aanschaffen zijn de eerste stappen naar een goede nachtrust. Heb je nog meer tips nodig zodat je beter kunt slapen? Hieronder hebben we nog een aantal tips voor je opgesomd.

Tip 1: Let op je eten en drinken

Allereerst is het een goede tip om op je eten en drinken te letten. Als je bijvoorbeeld een kopje koffie voor het slapengaan drinkt, is de kans aanwezig dat je slechter in slaap komt dan wanneer je dat niet doet. Ook is het belangrijk om niet te veel suikers te eten voor het slapengaan.

Bonustip: Heb jij moeite met slapen als je in het buitenland bent? Lees hier handige tips voor een betere nachtrust als je op reis bent!

Lees ook:  Hoe slaap je goed op vakantie?

Tip 2: Geen schermen voor het slapengaan

Ben je geneigd om voor het slapengaan, nog even te scrollen op je telefoon of nog een serie te kijken in bed? Als je merkt dat je slecht in slaap komt, is het belangrijk om deze gewoonte eens een keer over te slaan en te ontdekken wat dit met jouw lichaam doet. Als je namelijk naar een schermpje blijft staren, kan jouw lichaam in de war raken wat betreft de nachtrust.

Tip 3: Een donkere slaapkamer

Wat ook vaak werkt, is slapen in een donkere slaapkamer. Denk bijvoorbeeld aan gordijnen die de ruimte verduisteren, waarmee je niet in het daglicht hoeft te slapen. Ook kan een slaapmasker bij dit punt weer goed van pas komen. Met de bovengenoemde tips kun je hopelijk beter slapen.

Meer berichten